Școala și viața trag adesea în direcții opuse. Copiii noștri sunt, inevitabil, prinși la mijloc. Succesul școlar nu mai este, neapărat, o garanție pentru succesul în viață.
Noțiunea de succes s-a transformat, s-a schimbat de la o generație la alta, în pași rapizi și amețitori. Școlile nu au reușit să țină ritmul.
Ce putem face noi, părinții, ca să atenuăm decalajul acesta între inerția școlii și presiunea amețitoare a lumii de mâine? Ce contează, cu adevărat, chiar acum, în formarea unui copil?
Ce putem face noi azi pentru lumea de mâine a copiilor noștri? Ca părinți, suntem nevoiți să fim un intermediar între o școală rămasă în urmă și un viitor din ce în ce mai volatil. Suntem nevoiți să fim un permanentnegociator între trecut și viitor, între ce contează încă și toate achizițiile pe care școala nu a învățat să le asigure copilului meu.
Școala ne spune că un elev de succes ia note bune, este disciplinat și activ, conform unor standarde, programe, planificări.
Pentru viața lor, ne așteptăm de la ei să facă față unui viitor mereu în transformare, să se adapteze, să fie flexibili, să prindă din zbor oportunități greu de prezis, să ocupe slujbe care probabil încă nici nu s-au inventat. Viitorul ne spune că un om de succes este un tip adaptabil, creativ, bun comunicator și capabil să se reinventeze mereu.
Cum reușim noi, ca părinți, să umplem golul pe care școala tradițională nu reușește să îl umple astăzi în formarea copiilor noștri? Ce contează, cu adevărat, pentru copilul de astăzi și lumea de mâine?
Iată un seminar despre cele mai importante strategii de urmat acasă, în familie, pentru succesul copilului tău! Vei afla:
• Care sunt pietrele de hotar pentru creșterea intelectuală și
socială a copiilor în intervalul 0-6 ani și ce poți face tu, acasă, pentru asta;
• Care sunt strategiile de bază pentru succesul școlarului:
6-12 ani și cum poate suplini familia ce nu face învățătorul;
• Cum se descoperă vocația și cum apar motivațiile interioare după vârsta de 12 ani;
• Care sunt cele mai importante direcții de dezvoltare pe care
trebuie să acționăm, școala și familie, împreună;
• Cum împăcăm școala tradițională cu nevoile viitorului, fără să așezăm copiii în conflict sau în defensivă;
• Cum dezvoltăm cele 7 super-puteri ale omului de succes, așa cum este el definit astăzi de cercetători psihologi și pedagogi, creatori ai unor modele revoluționare de școală și învățare.
*OANA MORARU – profesor și învățător cu 20 de ani experiență în învățământ,creator al Școlii Helikon și fondator al platformei Vocea Părinților,publicist în domeniul educației și consilier educațional pentru părinți și profesori.
Seminarul SUCCESUL – MĂSURA POTENȚAILULUI? este inclus în proiectul AVEntura cunoașterii – identificarea & valorizarea potențialului copiilor și tinerilor din Țara Făgărașului.
Detalii referitoare la contribuția pentru participarea la eveniment și pachetul de reduceri valabil până la data de 29 martie 2017:
* 0784134334 (sms)/ office@ave-educational.org