COPIII ȘI ADOLESCENȚII DE AZI, LIDERII DE MÂINE

Pe 4 martie 2019  începe primul program educațional național care aduce împreună părinți, dascăli și specialiști în educație, ”Copiii și adolescenții de azi, liderii de mâine”. Scopul este acela de a găsi soluții la câteva dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă copiii/adolescenții, părinții acestora și profesorii: importanța identificării potențialului copiilor/adolescenților și valorizării acestuia; instrumentele și tehnicile pe care profesorii le pot folosi pentru a susține și ajuta evoluția elevilor în funcție de vocația fiecărui copil; identificarea timpurie a potențialului, dar și a nevoilor și intereselor individuale și unice ale fiecărui copil în parte.

Inițiatorii proiectului, Yourway Life & Career Counseling, Eurolingva Examinations Centre și AVE (Asociația pentru Valorizarea Educației), au venit cu această idee ca o reacție firească la starea sistemului educațional, aflat într-o continuă schimbare și adaptare. În cadrul programului se vor atinge teme precum: relația părinte-copil-profesor în procesul educațional și echipamente SMART pentru lecții inteligente.

 

”Yourway Life & Career Counseling a fost un pionier în organizarea unor astfel de proiecte. În 2010, am demarat un proiect pilot cu scopul de a oferi profesorilor dintr-o școală de stat un program de dezvoltare personală în acord cu obiectivele profesionale. Am venit cu acestă metodă în dorința de armoniza relația profesor-elev, încercând astfel să asigurăm performanța profesională a cadrelor didactice și reușita elevilor. Replicarea acestui pilot a condus la ideea de a împărtăși tuturor adulților implicați în formarea copiilor (profesori, părinți, antrenori, mentori) din cunoștințele și experiența de 10 ani în dezvoltarea minorilor”, spune Mihaela Feodorof, Managing Partner Yourway Life & Career Counseling.

 

”Eurolingva Examinations Centre este conştientă de necesitatea inovării în domeniul educaţiei și, de aceea, căutăm noi soluţii pentru a spori eficienţa activităţii de predare din scoală. În cadrul caravanei educaţionale “Copii și adolescenţii de azi, liderii de mâine” vom prezenta în premieră pentru România câteva echipamente care reuşesc să transforme orice suprafaţă, fie că vorbim de un ecran de proiecţie, o tablă albă obisnuită, un perete sau o simplă foaie de hârtie, într-o suprafaţă “inteligentă”, declară Cristian Vereș, Președinte Eurolingva Examinations Centre.

”Colaborarea de peste 4 ani cu echipa Yourway în programe de identificare și valorizare a potențialului copiilor și adolescenților din Țara Făgărașului a adus beneficii majore în viața a numeroase familii, suport în viața profesională a zeci de dascăli pasionați de armonizarea relațiilor cu elevii de la clasă și inspirație în activitatea mea din cadrul centrului educațional AVE. Cred că e timpul să contribuim la procesul de conștientizare a importanței unicității, valorii personale și a potențialului cât mai multor copii și adolescenți din țara aceasta”, declară Marciana Streza, Președinte AVE.

 

”Copiii și adolescenții de azi, liderii de mâine” face parte dintr-un proiect mai amplu, ”Caravana aniversară 10 ani Yourway”, și se va derula în următoarele orașe: Ploiesti, Sibiu, Deva, Oradea, Arad, Zalau, Cluj, Bistrita, Tg. Mures, Pitesti, Craiova, Tg. Jiu, Buzau, Galati, Bacau, Suceava, Iasi.

 

Mai multe detalii despre caravană, desfășurare și orașele în care va ajuge găsiți pe: https://www.facebook.com/yourway.ro/