EVALUARI EDUCATIONALE

Asociația pentru Valorizarea Educației – AVE, organizeaza în perioada 11-12 noiembrie 2016, la sediul AVE (str. Doamna Stanca, nr. 18) sesiunea de evaluare educaționala copii & tineri, care face parte din proiectul AVEntura cunoașterii – identificarea și valorizarea potențialului copiilor și tinerilor & valorizarea acestuia.

Yourway Counseling, partener AVE, este singura companie cu capital românesc a carei misiune este identificarea și dezvoltarea potențialului copiilor și tinerilor, efectuând evaluari pentru toți participanții cu vârste cuprinse între 2,5-18 ani.

 

Procesul de evaluare presupune:

* o întâlnire de cunoaștere cu parintele/parinții și copilul, testarea – 1h și 30 min

* întâlnirea de feedback în care se prezinta conținutul raportului, concluzii și aspecte care țin de consilierea familiei – 1 h.

Evaluarile sunt bazate pe teste internaționale normate pe populație româneasca, pentru care Yourway deține licența de aplicare și sunt interpretate de psihologi cu experiența care sunt cerficați în domeniu.

 

În funcție de etapa de dezvoltare a copilului/ tânarului, evaluarile care se pot aplica sunt:

  1. 1.       Preșcolari, grupa de vârsta 2,5-7 ani: EVALUARE COGNITIVA

http://www.yourway.ro/test-de-evaluare-cognitiva/

Rezultatele evaluarii sunt utile pentru ca parinții sa poata decide sistemul educațional propice dezvoltarii armonioase a copilului dar și numarul și complexitatea activitaților opționale pe care acesta le poate interioriza cu placere.

 

  1. 2.      Preșcolari cu vârsta mai mare de 5 ani, școlari, liceeni și studenți: EVALUAREA GÂNDIRII CREATIVE

http://www.yourway.ro/evaluarea-gandirii-creative/

Creativitatea este un element important din cadrul conceptului mai mare numit Inteligența. Testul evalueaza nivelul de dezvoltare a fluiditații, originalitații și flexibilitații ideilor copilului, atât în plan figural, cât și în cel verbal. Rezultatele pot fi predictori ai succesului școlar, dar și indicatori care ii pot îndruma pe parinți/profesori în a susține dezvoltarea acelor trasaturi ale creativitații mai puțin lucrate de catre copil.

  1. 3.      Școlari în ciclul primar și gimnazial, dar si liceal, cu vârsta între 8 și 18 ani: EVALUAREA ÎN VEDEREA MAXIMIZARII REZULTATELOR

http://www.yourway.ro/testare-in-vederea-maximizarii-rezultatelor/

Ajuta la identificarea modalitatilor în care elevii prefera sa obtina îndrumare, sa adune si sa asimileze informatii, sa ia decizii si sa se orienteze în activitatile zilnice.

 

  1. 4.      Elevi și liceeni cu vârsta peste 14 ani: EVALUARE VOCAȚIONALA

http://www.yourway.ro/evaluare-vocationala/

 

Astfel, adolescentul ajunge sa se cunoasca mai bine și sa își clarifice opțiunile viitoare în special înainte de alegerea liceului, profilului catre care sa se îndrepte, precum și pentru alegerea parcursului academic.

Pe parinții sau adultii implicați in dezvotarea copilului, aceste rezultate ii ajuta sa ii susțina în parcusul educational, sa-i recunoasca și sa-i accepte copilului  unicitatea și drumul sau în viața.

Un aspect important este acela ca testele vocaționale Yourway masoara înclinația și interesele copiilor, precizând abilitațile necesare, dar nu și nivelul aptitudinilor sau a competențelor acestora.

Data limita înscrieri: 1 noiembrie 2016

Contact: 0784134/ fbk (mesaj privat)/ office@ave-educational.org

Lasă un răspuns